Lill Buddah

Den där gud..
...ska jag döpa min bok om religion till.
De senaste dagarna har jag hunnit disskutera religion med ett flertal personer. Det är väldigt intressant att höra vad andra tror på och varför de tror som de gör. Jag försöker disskutera och framföra mina åsikter. Men ska jag vara ärlig så är jag sämst att föra en disskution med.

Jag tycker personligen inte alls om religon .
Jag menar hur kan det komma sig att visa människor ansåg sig stå närmare gud än andra, och att de personerna helt plötsligt bestämde sig för att ALLA andra skulle tro just som dem. De bestämde helt plötsligt hur och vad man skulle tro på. Vad som var rätt och vad som var fel. Helt galet.
Tänk på alla krig som skapats mellan olika religioner.
Alla som dött för att deras tro var av en annan.
Och alla "Religionslagar " som skapats sen. Vilket i och för sig numera är traditioner. (både bra och dåliga)

Jag ser religon som ett maktvapen som under alla tider missbrukats av "GUDs-män" och kyrkor som ville ha makt och rikedom.
Gud gav oss tydligen en fri vilja, egna åsikter, nyfikenhet och sökandet efter kunskap. Då måste han också ha beräknat att alla människor inte kommer att tro och tillbedja honom på ett visst sätt. Vi är födda för att ifrågasätta och skapa oss en egen uppfattning om ALLT . Även vår TRO

Och jag själv tror ju på gud. Jag tror på ett liv efter detta. Jag tror på återfördelse. Men jag tro också på evolutionsteorin. Gillar Supersträngsteorin, Joe Polchinski. Älskar ju när det är matematiskt bevisat.

Men jag predrikar om att alla ska få tro som de vill och inte styras av föräldrar, släktingar eller samhället.

Jag tror på en gud som finns överallt i allt. Jag tror också att han hör oss. Men han kan nog inte göra så mycket.
Då skulle han ju redan gjort något åt all kaos i världen.

Jag tror vi träffar honom när vi dör. Han kanske är kändis i himlen :)

Borde läsa Koranen. Och Bibeln igen.

Vad tror ni om gud?

image73